Kontynuacja cyklu prezentacji i opowieści Doroty Szczuki o dawnym Kazimierzu – w formie prezentacji starych, czasem unikatowych fotografii, w klimacie kina retro.
Tym razem poznamy dużo głębiej również kulinarno-letniskową historię miasteczka. Będzie o dawnych smakach i smaczkach Kazimierza, o historii kazimierskich kogutów i innych specjałach, potrawach, przepisach i lokalnej kuchni. Na deser: dużo o restauracjach, Berensie i przedwojennym letnisku.
Udział w spotkaniu i bilet upoważniają do zwiedzenia nowo otwartego Muzeum Koguta i Kazimierskich Tradycji Kulinarnych.
TERMIN | 2-6 sierpnia, 10:00 / rezerwacja: 537 355 855, 501 175 805
MIEJSCE | Muzeum Koguta i Kazimierskich Tradycji Kulinarnych, ul. Nadrzeczna 6, Kazimierz Dolny
BILETY | 30 zł / dla akredytowanych gości wstęp wolny
DOROTA SZCZUKA – Historyk sztuki, przewodnik turystyczny, członek Stowarzyszenia Konserwatorów Zabytków oraz Stowarzyszenia Dwa Brzegi. W Kazimierzu Dolnym prowadzi firmę przewodnicką Szept Kazimierza.
www.muzeumkoguta.pl
www.szeptkazimierza.pl
Projekt jest wydarzeniem towarzyszącym BNP Paribas Dwa Brzegi. Za jego organizację i bezpieczeństwo, w tym dotyczące przestrzegania procedur związanych z epidemią COVID-19, odpowiada bezpośrednio organizator projektu.
ZNAJDŹ NAS